CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, April 22, 2011

Salindah ( Rencana Pemakanan Ibu Hamil dan Berpantang )

Salindah Set

Salindah Set di datangkan dengan 12 botol untuk kegunaan sebelum dan selepas bersalin (ketika berpantang).
Setiap botol mempunyai fungsi yang berbeza. Jadi, saya akan terangkan kebaikan setiap botol secara berperingkat

  • B1 (mulai minggu ke 12) - Memberikan zat besi mudah hadam yang diperlukan oleh setiap ibu mengandung. Mehilangkan atau mengurangkan muntah, loya serta alahan. Mencegah demam, batuk, selsema, sejuk-sejuk, sakit kepala, sakit gigi dan lain-lain. Menghilangkan kesan jatuh atau rebah. Melancarkan aliran darah agar mencegah timbul simpul urat di kaki. Menghilangkan letih lesu.
  • B2 (mulai minggu ke 24) - Memberi zat untuk tumbesaran tian, menguatkan tulang dan membina otak tian, disamping menambah darah. Menambah selera makan, menghilangkan sengal tulang dan kebas anggota kaki dan tangan. mencegah serangan sejuk dan sakit gigi. Mencegah osteoporisis.
  • B3 (mulai minggu ke 28) - Memberi zat untuk pembinaan saraf dan otak anak. Menghilangkan masalah takut, cemas dan bimbang. Mencegah simpul biawak atau krem betis. Mendatangkan ketenangan bagi menghadapi hari bersalin.
Ibu yang menggunakan SALINDAH dari item B1 (bermula dari 12 minggu hamil) akan memperolehi anak yang sihat, segar, pintar, cergas, keras tulang dan gigi, subur tumbesaran tubuh dan sukar didatangi penyakit. InsyaAllah...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...